- Elsődleges célunk, hogy bemutassuk az egészséges életmód elérhetőségét, főleg mindennapi és egyszerű ételeken keresztül - fogalmazott érdeklődésünkre Szokoly Bettina, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia dietetikusa. - Számunkra fontos a fenntarthatóság is, ezért főleg itton is honos alapanyagokat használunk, amelyek idényjellegűek, ezáltal magas a vitamin tartalmuk. A menüben helyet kapott egy saláta, melyet tíz alapanyagból rengeteg variációban készíthettek el, funkcióját egyes eseményekhez igazítva. Céklával dúsított, zab alapú brownie követte a sorban, illetve gyümölcs alapú energia golyók. A táplálkozásban az édességfogyasztás korosztálytól függetlenül egy állandó beszédtéma, erre szerettünk volna befogadható alternatívákat kínálni, melyek pozitívan hatnak a sportteljesítményre is.
Szokoly Bettina hozzátette: minden ételnek megvan a maga funkciója, amely jó időben fogyasztva javítja a teljesítményt, mind a pályán, mind az iskolában. Éppen ezért nagyon örültek, hogy a szülők pozitívan illetve nagy érdeklődéssel fogadták az akadémia kezdeményezését.
- Sokszor pici változtatásokkal nagy sikerek érhetőek el, jelen esetben a a céklával dúsított brownie vagy muffin, esetleg a salátaöntetek zsír és cukorszegényebben elkészítve - folytatta Szokoly Bettina. - Ezek a mindennapokban elenyésző módosítások, sokszor ízváltozással vagy állagváltozással sem járnak, mégis nő a sportolók ételismerete és javul a táplálkozási szokásrendszerük is.
Az esemény kötetlenebb formája miatt sok kérdés merült fel, magával az ételekkel illetve a modern ételkészítési eljárásokkal kapcsolatban is, amelyre az akadémia szakácsa tudott válaszolni. Az ilyen rendezvények amellett, hogy erősítik a kapcsolatot a dolgozók és a szülők között, nagy segítség a fiatal sportolók tudatosságra nevelésében is.